15.04.2022

Kärppien naisten liigajoukkue ja Oulu Nice Soccer ovat aloittaneet ensimmäisinä naisten pääsarjatason joukkueina päähän kohdistuvien iskujen mittaamisen vammoilta suojautumisen apuvälineenä

Uuden suomalaisen teknologian toivotaan mullistavan päähän kohdistuneiden iskujen mittaamisen ja seurannan, mahdollistavan tehokkaiden toimenpiteiden kehittämisen, toimeenpanon ja seurannan päähän kohdistuvien iskujen vähentämiseksi, ja siten ehkäistä urheilussa tapahtuvia päävammoja.

Oulun Kärppien naisten liigajoukkue ja Oulu Nice Soccer haluavat olla edelläkävijöitä urheilijoidensa terveyden ja hyvinvoinnin parantamisessa ja lähtevät tavoittelemaan päähän kohdistuvien iskujen vähentämistä, jotta iskujen aiheuttamia päävammoja voitaisiin tehokkaasti ehkäistä. Hypyn hyvinvoinnissa mahdollistaa Rentfol.ion, yksityisten vuokranantajien mobiilisovellus, joka halusi ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä lähteä tukemaan terveyttä ja hyvinvointia naisurheilussa sponsoroimalla ACT Head Impact Tracker päähän kohdistuvien iskujen mittauslaitteet joukkueille.

Tämä on loistava tilaisuus meille olla mukana tukemassa urheilijoiden hyvinvointia ja tietoisuutta päähän kohdistuvista iskuista urheilussa. Pään pitää pysyä kunnossa huipputuloksiin päästäkseen ja haluamme myös kannustaa muita yrityksiä mukaan urheilijoiden hyvinvoinnin tukemiseen.” Sanoo Rentfol.io – Yksityisten Vuokranantajien Sovelluksen perustaja Antti Mäkikyrö.

Päähän kohdistuvat iskut ja niiden aiheuttamat päävammat urheilussa ovat maailmanlaajuinen ongelma ja suomalainen teknologia-alan startup Northern Sports Insight and Intelligence on tuomassa markkinoille kehittämäänsä päähän kohdistuvien iskujen mittauslaitteen alan yritysten kärkijoukossa.

Kuva: Mittari on hyvin huomaamaton kypärän alla

Laitteesta saatava mittadata tarjoaa arvokasta tietoa urheilijan päähän kohdistuvista voimista, ja tukee harjoituskuormituksen säätelyyn liittyvää päätöksentekoa. Näen sensorilla potentiaalia myös junioriurheilijoiden lajitaitoharjoittelussa, kun ajatellaan esimerkiksi puskutekniikan kehittämistä”  mainitsee Retu Värri Oulu Nice Soccer fysioterapeutti

”Olimme erittäin tyytyväisiä Rentfol.io:n lähtiessä tukemaan ACT Head Impact Tracker hankintaa joukkueellemme, saimme jokaiselle pelaajalle käyttöön henkilökohtaisen sensorin. Käytämme laitetta arjen harjoituksissa sekä peleissä, ja saamme yksittäisten päähän kohdistuvien iskujen lisäksi kerättyä tietoa kumulatiivisista päähän kohdistuneista iskuista jokaiselle pelaajalle. Pyrimme omalta osaltamme siihen, ettei yhdenkään pelaajamme tulevaisuus ole vaakalaudalla päävamman vuoksi.” kertoo Tomi Kokko Kärppien naisista.

”Laitteen tuottaman tiedon tarkoitus on ymmärryksen ja tiedon lisääminen päähän kohdistuvien iskujen syntyyn ja juurisyihin. Tiedon avulla voidaan tutkia nykytilannetta ja kehittää tehokkaita toimenpiteitä iskujen vähentämiseksi, valvoa ja mitata toimenpiteiden toteuttamista ja tavoitteiden toteutumista. Tavoitteena on päähän kohdistuvien iskujen vähentäminen, joka parantaa urheilijoiden terveyttä, hyvinvointia ja suorituskykyä.” Heidi Kivimaa Northern Sports Insight and Intelligence:stä summaa.

 

Lisätietoja:

Tomi Kokko Kärpät Naiset

Retu Värri ONS 041 549 4808

Antti Mäkikyrö Rentfol.io 040 509 2955

Heidi Kivimaa Northern Sports Insight and Intelligence 040 357 3041 heidi.kivimaa@norspo.com