22.06.2022

Kati Asikaiselle Liiga Alumni Naisten stipendi

Kärppien maalivahti Kati Asikainen on valittu Liiga Alumni Naiset -yhteisön stipendin saajaksi. Stipendi myönnettiin kaudelle 2022–23 kahdelle Naisten Liigan pelaajalle. Toinen stipendin saaja on Ilveksen puolustaja Jenna Lehtiniemi. Stipendit kohdennetaan pelaajien varuste- tai kausimaksuista aiheutuviin kuluihin tulevalla kaudella.

Syksyllä 2021 perustetun Liiga Alumni Naiset -yhteisön tavoitteena on vaalia lajikulttuuria ja tukea omalla panoksellaan suomalaista tyttö- ja naiskiekkoa. Nyt jaettavat stipendit ovat arvoltaan 300 euroa.

Stipendien myöntämisen perusteena on ollut Lehtiniemen ja Asikaisen urheilullinen menestys, pitkäjänteinen ja sitoutunut asenne jääkiekkoon sekä siviilielämässä opintojen tai ammatin edistämiseen. Lisäksi merkittävä palkitsemisperuste on alumnitoiminnan arvojen mukaisesti se, että molemmat ovat myös esimerkillisiä joukkuepelaajia.

– Naisten Liigan pelaajista valtaosa joutuu edelleen itse kustantamaan suuren osan kausimaksuista tai varustehankinnoista. Tänä vuonna halusimme kohdentaa jäsenmaksuista kertyneen tuoton kahden ansioituneen pelaajan pelaamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen ja omalta osaltamme kannustaa näitä pelaajia jatkamaan peliuraansa, Alumnin puheenjohtaja Hanne Sikiö sanoo.

Alumnin hallitus on valinnut palkittavat pelaajat Naisten Liigan seurojen esittämien ehdokkaiden joukosta. Stipendit luovutetaan pelaajille Hämeenlinnassa 10.–11. syyskuuta pelattavan Naisten Liigan avausturnauksen yhteydessä. Samalla käynnistyy Naisten Liigan 40-vuotisjuhlakausi, kun naisten SM-sarja käynnistyi virallisesti kaudella 1982–83.

Kati Asiakainen kasvokuva Oulun Kärpät Naiset