01.03.2023

Kausi päättyi kolmanteen puolivälieräpeliin

Sarjakärki HIFK voitti puolivälieräsarjan kolmannenkin pelin ja eteni välieriin voitoin 3–0. Kotona Raksilassa pelatussa kolmannessa puolivälieräottelussa nuori kärppäjoukkue taisteli isolla sydämellä, mutta ei mahtanut paremmalleen mitään. HIFK vei voiton maalein 6–0.

Kapteeni Aino Kaijankoski ja maalivahti Kati Asikainen johtivat joukkueensa taistelua. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä tuli ajassa 3.06, kun Michaela Pejzlova teki avausmaalin. Toisessa erässä vierasjoukkue lisäsi johtoaan kolmella maalilla. Jo erän toisella minuutilla Emilia Vesa löysi syötöllään maalin edestä Karoliina Rantamäen, joka iski tilanteeksi 0–2.

Pejzlova teki illan toisen maalinsa siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 29.13. Pian maalin jälkeen Tilli Keränen sai kiekon koko ottelussa 10 torjuntaa tililleen merkanneen HIFK-vahti Kiia Lahtisen taakse, mutta peli oli vihelletty jo poikki ja näin Kärppien avausmaali jäi syntymättä.

Tilli Keränen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Sanni Vanhanen vei helsinkiläiset 0–4-johtoon komealla harhatuksella rangaistuslaukauksesta, kun peliä oli pelattu 33.20. Erän lopussa puolustaja Eerika Hautala pelasti yhden kiekon maaliviivalta, eikä HIFK päässyt juhlimaan toisessa erässä lisämaaleja.

Pejzlovan hattutemppumaali syntyi ajassa 46.15. HIFK:n kampitusjäähy 0–5-tilanteessa antoi Kärpille mahdollisuuden yrittää kuparisen rikkomista ilman maalivahtia, kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Julia Liikala pääsi kuitenkin viimeistelemään ottelun loppulukemat tyhjään verkkoon.

Karolína Skořepován taidonnäyte. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin tukun loistopelastuksia esittänyt, 43 kertaa ottelussa torjunut Kati Asikainen. HIFK:n parhaat pistenaiset olivat Pejzlovan (3+0) ohella Vanhanen (1+1) ja Vesa (0+2).

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari kiitteli jälleen joukkueensa taisteluasennetta. – Ihailen näiden pelaajien kykyä lähteä uuteen taisteluun siitä huolimatta mitä aiemmissa peleissä on tapahtunut. Hävisimme todennäköiselle Suomen mestarille. Meidän tekeminen kuitenkin parani ottelu ottelulta. Iso kiitos koko joukkueelle!

Härdelliä HIFK:n maalilla aiheuttivat mm. Emma Ekoluoma ja Oona Havana. Kuva Sirpa Pöyhönen.