04.02.2023

Keräsen hattutemppu siivitti Kärpät kotivoittoon

Pohjoisen Derbyksi somessa tituleerattu Naisten Liigan pohjoisimpien joukkueiden Kärppien ja Rovaniemen Kiekon välinen taisto jatkuu tänä viikonloppuna kahden ottelun myötä. Lauantain ottelu pelattiin Oulussa, ja kotijoukkue vei voiton selvin 6–2-lukemin.

Kärpät tuli ensimmäiseen erään hyvällä jalalla ja pommitti erässä RoKin maalivahti Olivia Lastia kohti 16 laukausta. Erän ainoa maali syntyi, kun Tilli Keränen vei yksilösuorituksellaan Kärpät johtoon. Maaliin ei merkitty syöttäjiä.

Maskipelaamisen mallia näyttävät Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Monica Sarkkinen Mata. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Emma Lappalainen toi rovaniemeläiset tasoihin, kun toista erää oli pelattu 1.42. Pian maalinsa jälkeen RoKi sortui kuitenkin jäähyilyyn ottaen erässä jopa viisi kaksiminuuttista.

Kärppien ensimmäinen ylivoima käynnistyi tahmeasti, mutta 2–1-johtomaali syntyi toisen ylivoiman aikana. Kapteeni Aino Kaijankoski laukoi viivalta kiekon maaliin Oona Havanan ja Emma Ekoluoman syötöistä.

Veera Pitkänen, Emmi Puusaari ja Oona Havana juhlivat Aino Kaijankosken (16) maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Alle kaksi minuuttia edellisestä maalista Havana iski Kärppien toisen ylivoimamaalin ajassa 27.52. Maaliin syöttöpisteen merkkauttivat puolustajat Veera Pitkänen ja Eerika Hautala.

Erän lopussa Kärpät joutui myös alivoimalle. Heti jäähyn loputtua kolmannessa erässä Keränen teki ottelun toisen maalinsa pelikellon näyttäessä aikaa 41.09. Syöttöpiste kirjattiin Anna-Kaisa Antti-Roikolle.

Anna-Kaisa Antti-Roikon periksiantamaton pelityyli saattaa joskus viedä jopa ilmojen teille. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ottelun viimeisten kuuden minuutin aikana nähtiin vielä kolme maalia. Ensin Jasmine Ylitalo voitti hyökkäyspään aloituksen ja Ekoluoma täräytti kiekon ylämummoon. RoKi kavensi hetken kuluttua tilanteeksi 5–2, kun Iida Lappalainen rusikoi kiekon maalinedusruuhkasta ohi Kati Asikaisen.

Kärppien parhaaksi pelaajaksi ansaitusti valittu Keränen pääsi viimeistelemään yleisön riemuksi hattutempun läpiajosta ajassa 58.51. – Pääsin siinä sijoittamaan kiekon haluamaani paikkaan, koska maalivahti oli sijoittunut huonosti. Ekassa maalissa nousin vain maalille ja lauoin ja toisessa maltoin paremmin katsoa, mihin ammun, Keränen kertasi maalejaan.

Kärppien vahvuuteen joulun jälkeen liittynyt puolustaja Alisa Kylmäaho pelasi tänään viidennen ottelunsa liigaa kärppäpaidassa. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kuusitoista kertaa ottelussa torjunut maalivahti Asikainen kehui maalienteon tehokkuutta. – Tilli ja Emma olivat hyvällä jalalla liikkeellä tänään, antoi Asikainen tunnustusta voitosta joukkuekavereilleen. – Parannettavaa jäi lähinnä puolustuspään jämäkkyyteen. Siihen keskitymme huomenna entistä paremmin!

Kati Asikaisen tyylinäyte torjunnasta. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraava peli

Kärpät matkaa illan pelin jälkeen heti aamulla Pohjoisen Derbyn toiseen otteluun Rovaniemelle. Sunnuntaina kello 16 alkava peli on katsottavissa tuttuun tapaan Leijonat.tv-palvelusta.