22.01.2023

Kiekko-Espoo haki voiton Raksilasta

Kärppien vuoden ensimmäinen peli Raksilassa päättyi sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Kiekko-Espoon voittoon maalein 5–1.

Espoon Reetta Valkjärvi teki ottelun avausmaalin 13. minuutilla. Kärppien tasoitusmaali nähtiin ensimmäisen erän loppupuolella ajassa 18.47. Kausina 2015–19 Kärpissä liigaa pelannut, liigatasolle tänä viikonloppuna palannut Jasmin Hulanmäki pääsi Emma Ekoluoman loistavasta syötöstä nokikkain maalivahti Minja Dufvan kanssa ja veivasi kiekon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Jasmine Ylitalo.

Kärpät selvitti ensimmäisessä erässä kaksi alivoimaa. Erän viimeisellä minuutilla Kärpät pääsi myös ylivoimalle, kun maalintekijä Valkjärvi otti 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Toisen erän alkuun jatkunut ylivoima ei kuitenkaan tuottanut Kärpille tulosta.

Pian Kärppien ylivoiman jälkeen Kiekko-Espoo meni johtoon Lisette Täksin komealla ohjauksella maalin sivustalta. Viisi minuuttia myöhemmin espoolaiset lisäsivät johtoaan tehtailemalla kaksi maalia 17 sekunnin sisään.

Maaleista ensimmäistä tarkisteltiin pitkään videolta, mutta lopulta maali hyväksyttiin. 39. minuutilla nähtiin jo päivän toinen videotarkistus, kun espoolaiset saivat kiekon kärppämaaliin, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Hetkeä myöhemmin erän viimeisellä minuutilla Julia Schalin lisäsi vierasjoukkueen johtoa runnomalla viivalaukauksen paluukiekon maaliin.

Kolmas erä pelattiin tasaisemmin maalittomana. Kärppien maalivahti Kati Asikainen urakoi ottelussa 39 torjuntaa. Drufva selvisi 17 torjunnalla. Espoolaisten pisterohmuna toimi maajoukkuehyökkääjä Emmi Rakkolainen keräten kolme syöttöpistettä. Myös Täks (1+1) ja Ada Eronen (0+2) keräsivät useamman pisteen.

Kärppien kokeneempaan kaartiin kuuluva Sari Wäänänen kehotti katsomaan tuloksen taakse joukkueen peliä. – Tämän viikonlopun pelit menivät paremmin kuin tulostaulu antaa ymmärtää. Pystymme kyllä haastamaan minkä tahansa joukkueen, mutta joukkueemme kokemattomuus näkyy vielä. Alussa pelaamme todella hyvin, mutta emme vain pysty jatkamaan tarpeeksi hyvällä tasolla koko kuusikymppistä ja kaadumme omiin virheisiimme. Suunta on kuitenkin oikea ja pelissä on paljon positiivista alkukauteen verrattuna. Joukkueen kasvutarina on vielä kesken, muistuttaa Wäänänen.

Kärppien seuraavat pelit

Ensi viikonloppuna Kärpät lähtee vieraspelikiertueelle. Lauantaina 28.1. kello 15.30 pelataan Rauman Lukkoa vastaan Eurajoella. Sunnuntaiksi Kärpät matkaa Tampereelle, jossa kohdataan Tesomalla Ilves kello 15 alkavassa ottelussa. Otteluita voi katsoa tuttuun tapaan Leijonat.tv-palvelussa.