07.11.2021

Kärpät kärsi kauden neljännen tappio

Kärpät sai tänään vastaan sarjakärki Kiekko-Espoon, mikä kauden aikana on voittanut jokaisen pelaamansa ottelun. Espoon joukkue vilisee nykyisiä ja entisiä maajoukkue tähtiä kuten Elisa Holopainen, Minttu Tuominen, Emmi Rakkolainen ja Tea Villilä. Kärppien kokoonpanosta tänään puuttui edelleen loukkaantumisista kärsivät Monica Sarkkinen Mata, Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Jonna Yli-Mäenpää.

Kiekko-Espoo näytti heti ottelun alussa, että sarjan johto ei ole sattumaan. Seitsemän minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat jo 0-3. Kärpät sai kuitenkin pientä lohtua, kun Eveliina Huttula iski kiekon Espoon maaliin Sari Wäänäsen laukauksen päätteeksi. Toisen erän alussa Kiekko-Espoo vaihtoi maalivahtia ja Tiia Pajarisen tilalle maalia vartio Minja Drufva. Espoo vyörytti toisen erän ja viimeisteli jälleen kolme maalia. Toisen erän jälkeen ottelu oli lukemissa 1-6.

Eveliina Huttula Kärpät

Eveliina Huttula vastasi Kärppien ainoasta osumasta tänään. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä tilastoihin merkittiin vain Kärppien yksi jäähy ja ottelu päättyi 1-6 vieraiden voittoon. Joukkueiden maalitekotilanteiden määrästä ja kiekon hallinnasta kertoo maalivahtien tilastot. Espoon maalivahteille kertyi yhteensä 13 torjuntaa, kun taas Kärppien maalilla joukkuetta pystyssä pitänyt Johanna Oksmanille kertyi yhteensä 56 torjuntaa. Myös kotijoukkueen kapteeni Suvi Käyhkö antoi tänään kaikkensa joukkueen eteen.

Johanna Oksman torjuu Elisa Holopaisen yrityksen.

Johanna Oksman torjui Elisa Holopaisen (2+0) läpiajon toisessa erässä.

Seuraava ottelu

Ensi viikolla Naisten Liigassa pidetään maajoukkuetauko. Naisten maajoukkue pelaa kolme ottelua Kanadaa vastaan Halsingissä ja Turussa. Tyttöjen maajoukkue suuntaa Kuortaneelle Finnkampen turnaukseen Ruotsia vastaan. Tyttöjen maajoukkueeseen valittiin Kärpistä hyökkääjät Anna-Kaisa Antti-Roiko, Oona Havana ja Tilli Keränen.

Kärpät kohtaa toistamiseen maajoukkuetauon jälkeen Kiekko-Espoon vieraissa lauantaina 20.11. ja sunnuntaina 21.11. Kärpät vierailee Helsingissä IFK:n kotihallissa. Kärppien seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 28.11. klo 12.00 Oulun Energia areenalla ja vastaan asettuu Team Kuortane.