24.10.2020

Kärppien puhti ei tänään riittänyt voittoon

Kärpät pääsi taas otteluiden makuun viime viikonlopun ottelusiirtojen vuoksi. Tänään Oulun Energia areenalle saapui pitkän matkalaisia Espoosta. Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta hyvin, kun Ida Karjalainen (2+0) siirsi Kärpät johtoon 1-0 ajassa 1:31. Kiekko-Espoo pääsi ylivoimalle erän puolivälissä ja vain kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä Emmi Leinonen tasoitti ottelun 1-1. Kiekko-Espoo lisäsi johtoa vielä 1-2 Nelli Laitisen yksilösuorituksella. Erätauolle mentiin vierasjoukkueen johdossa 1-2.

Oulun Kärppien Ida Karjalainen katsoo omaa jääkiekkohanskaa

Ida Karjalainen viimeisteli tänään Kärppien kaksi osumaan Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä alkoi taas vauhdikkaasti ja peli virtasi päästä päähän. Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Karjalainen iski päivän toisella osumalla Kärpät tasoihin 2-2 siirretyn rangaistuksen aikana. Kärpät sai erässä kaksikin ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietä Kiekko-Espoon maaliin. Ajassa 34:58 Kärppien kapteeni Suvi Käyhkö punnersi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon rystyllä espoolaisten maalin kattoon. Kärpät johtoon 3-2. Toisen erän lopussa nähtiin vauhdikasta jääkiekkoa kummankin joukkueen osalta ja erätauolle mentiin lukemissa 3-2 kotijoukkueen johdossa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoon kokemus alkoi näkymään. Kokenut Kiekko-Espoon kapteeni Anniina Rajahuhta tasoitti ottelun 3-3 ajassa 46:45. Kärpät sai mahdollisuuden mennä vielä johtoon, kun espoolaiset jäähyili kahteen otteeseen. Tulosta ei vaan syntynyt. Espoolainen kokemus jyräsi ja Emmi Rakkolainen siirsi noin kolmea minuuttia ennen päätös summeria vierasjoukkueen 3-4 johtoon. Loppulukemat 3-5 tyhjään maaliin viimeisteli Emilia Vesa ja pisteet matkasivat Espooseen. Kärppien maalilla tänään torjunut Johanna Oksman venyi huippupelastuksiin keräsi 41 torjuntaa.