15.08.2022

Kovatasoinen harjoitusturnaus Rovaniemellä

Kärpät osallistui 12.–14.8. Rovaniemellä harjoitusturnaukseen. Reissun aikana pelattiin kolme ottelua, treenattiin ja tehtiin ryhmäytymisharjoituksia.

Ennen turnausta joukkue oli harjoitellut omatoimisen kesäharjoittelujakson jälkeen yhdessä jäällä 7 kertaa. Joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia viime kauden jälkeen, ja viikonloppu yhdessä olikin hyvä tapa tutustua paremmin.

– Harjoitusturnaus tässä kohtaa kautta on valmennuksellisesti hyvä ympäristö selvittää mitkä ovat joukkueen luontaiset vahvuudet ja missä on eniten puutteita, kertoi Kärppien päävalmentaja Sanna Lankosaari.

Sanna Lankosaari. Kuva Sirpa Pöyhönen

Perjantain ensimmäisessä pelissä oli vastassa neljä viimeisintä Ruotsin mestaruutta voittanut Luulaja. – Tiedettiin ennen peliä, että vastustajan pelinopeus on uutta ja ennenkokematonta monelle pelaajista. Olin silti tyytyväinen joukkueen asenteeseen läpi ottelun, Lankosaari sanoi 11–1-tappioon päättyneestä ottelusta. Kärppien ainoan maalin ottelussa teki joukkueeseen viikko sitten Tšekistä saapunut Karolína Skořepová.

Toinen peli HIFK:ta vastaan lauantaina oli pelillisesti heikompi esitys. 7–0-tappiossa Kärppien maalivahti Iina Oilinki urakoi 53 torjuntaa.

Harjoittelun kannalta maksimoitiin viikonloppuna yhdessä vietetty aika. Joukkue teki peliin valmistavien harjoitusten lisäksi kaksi kovaa aamutreeniä fysiikkavalmentaja Raimo Huhtasen johdolla. Nuorelle joukkueelle fysiikkavalmentajan läsnäolo on tärkeää, vaikka toki kokeneet pelaajat osaavat jo treenata omatoimisestikin.

Lauantai-iltaa joukkue vietti psyykkinen valmentaja Marjo Mäyrän ryhmäytymisharjoituksessa. Teemoina olivat tutustuminen, kommunikaatio, luovuus, heittäytyminen ja itsetuntemuksen lisääminen.

Kuva Marjo Mäyrä

Mäyrä kehui joukkuetta hyväksi valmennettavaksi. – Nuori, avoin, rohkea ja heittäytyvä porukka. Oli tärkeää päästä tutustumaan toisiinsa, jotta osataan pelatakin yhdessä.

Kuva Marjo Mäyrä

Reissun viimeisenä päivänä pelattiin vielä RoKia vastaan. Kärppäjoukkue aloitti ottelun terävästi. Jasmine Ylitalon, Eerika Hautalan ja Suvi Käyhkön (1+1) maaleilla Kärpät oli 0–3-johdossa jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä. Karolína Skořepová ja Oona Havana (1+1) lisäsivät loppulukemiksi 0–5. Kati Asikainen pelasi nollapelin 35 torjunnallaan.

Monica Sarkkinen Mata ja Anna-Kaisa Antti-Roiko. Kuva Sirpa Pöyhönen

– Ensimmäinen erä oli hyvä niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin, analysoi Lankosaari. – Olen tyytyväinen koko joukkueen peli-ilmeeseen viikonlopun ajalta. Tästä on hyvä jatkaa kehittymisen pitkää matkaa!