10.01.2021

Keräsen maaleista huolimatta Kärpät kärsi tappio Kuortaneella

Eilisen Vaasa ottelun jälkeen Kärpät ei saanut peliään kulkemaan Kuortaneelta. Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia oli sekavaa peliä, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua kunnon maalipaikkoja. Kuortane otti omassa päässä jäähyn ja Sari Wäänänen löysi maalin takaa terävällä syötöllä maalin eteen jääneen Tilli Keräsen,(2+0) joka nosti kiekon yläkulmaan. Tämän jälkeen kiekollinen ote siirtyi hieman Kärpille. Vierasjoukkue sai muutamia pitkiä pyörityksiä Kuortaneen päässä, mutta todellisia maalipaikkoja ei kumpikaan juuri luonut. Ensimmäisen erän laukaukset Kärpille 10-4.

Tilli Keränen Oulun Kärpät Naiset 2020-2021

Tilli Keränen vastasi tänään Kärppien kummastakin osumasta Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toisen erän Kärpät aloitti hyvin ja erän alku oltiin pääasiassa Kuortaneen päädyssä. Kuortaneen ensimmäinen hyökkäys tuotti kuitenkin maalin, kun kiekko pomppi viivaan ja toimituksen jälkeen Peppi-Pauliina Virtanen löi kiekko verkkoon maalin edestä. Tämän jälkeen kärpät hallitsi hienokseltaan. Molemmilla oli pari hyvää paikkaa tehdä johtomaali, mutta toiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tilanteessa.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Kuortane siirtyi kuitenkin 2-1 johtoon ylivoimalla heti erän alussa. Maalin jälkeen ottelun virtaus oli päästä päähän, kunnes Tilli Keränen ohjasi maalin edestä Reetta Lindholmin laukauksen maaliin. Tasoitusmaalin jälkeen Kärpät sai luotua painetta kohti Kuortaneen maalia. Kuortaneen yksittäinen hyökkäys erän puolessa välissä kuitenkin vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. Peli oli Kärppien näennäistä hallintaa, mutta Kuortane iski jälleen erän loppupuolella loppulukemiksi 4-2 Kärppien huonon oman pään pelaamisen johdosta. Kärpät pääsi erän lopussa yrittämään vielä kavennusta kuudella neljää vastaan tuloksetta. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Kati Asikaiselle kertyi ottelussa 20 torjuntaa.

Vasta 15-vuotias Tilli Keränen ottanut paikan hienosti Naisten joukkueessa

Eilen maali ja tänään kaksi. Tilli Keränen on ottanut hienosti oman paikan naisten liigajoukkueessa ja kuuluu ehdottomasti joukkueen parhaimpiin pelaajiin. Keränen aloitti kauden Kärppien poikien U15 joukkueessa, mutta korona on sotkenut kuvioita ja poikajoukkueen harjoitukset ovat olleet tauolla. Naisten joukkueen harjoituksiin ja peleihin siirtyminen oli luonnollista nuorelle urheilijalle. Loppukausi on vielä avoinna siirtyykö Keränen taas poikiin, kun ottelut käynnistyvät.

Ilmapiiri on ollut mukava joukkueessa ja on ollut kiva pelata naisten pelejä, koska pääsee toteuttamaan itseään ja saa tuotua omia vahvuuksiaan esille peleissä. Tavoitteita kaudella on vähän sekoittanut korona ja tulevaisuus on aika epämääräinen tällä hetkellä, mutta nyt haluan vaan saada paljon hyviä pelejä sekä parantaa fyysisiä ominaisuuksia.

kertoo Keränen kokemuksistaan naisten joukkueen mukana olosta ja tämän kauden tavoitteistaan.

Keränen vastasi tänään Kärppien kummastakin maalista ja kauden tehot naisten joukkueen mukana ovat olleet alkusarjassa 6+4=10 (7 ottelussa) ja alemmassa jatkosarjassa 3+0=3 (2 ottelua). Myös Keräsen mielestä Kärpät ei tänään saanut parastaan irti Kuortaneella:

Tänään eka erä oli paras, jonka jälkeen ote vähän herpaantui, tuli pieni nukahdus ja vastustaja rankaisi siitä. Pitäisi joka vaihdossa tehdä niitä peliä edistäviä asioita ja olla tehokkaampia maalinteossa.

Kärppien maalit tänään ottelussa Kärpät-Kuortane

Seuraava ottelu

Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 17.1. klo 12.00 kotiottelulla Mestiksestä noussutta Jyväskylän JYPiä vastaan. Oulun koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelu katsottavissa suorana Ruutu-palvelusta.