23.01.2021

Kärpät haki puhtaalla pelillä voiton Lukosta

Kärpät matkusti jo perjantaina Poriin yöksi aikaisen ottelun vuoksi. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty ja kumpikin joukkue etsi pelijuonta. Ottelun puolivälissä Kärpät järjesti tehokkaan kuusiminuuttisen. Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Ida Karjalainen karkasi kaksi-nolla-hyökkäykseen Lukon vaihtovirheen takia ja Antti-Roiko siirsi Kärpät johtoon 0-1 ajassa 35:43. Seuraavassa vaihdossa aloitusvoiton jälkeen Sari Wäänänen löysi Nelli Salomäen maalin edestä, joka siirsi Kärpät 0-2 johtoon. Maalinteko jatkui jälleen seuraavassa vaihdossa Tilli Keräsen ja Suvi Käyhkön syötöstä Oona Hanava (2+0) viimeisteli vieraat jo kolmen maalin johtoon. Kotijoukkue Lukko otti aikalisän ja pyrkii nollaamaan edelliset kolme vaihtoa.

Oulun Kärpät Oona Havana

Oona Havana iski tänään Lukon verkkoon kaksi osumaa Kuva: Sirpa Pöyhönen

Aikalisän jälkeen tilanne rauhoittui ja Lukko pääsi koittamaan kavennusta ylivoimalla. Kärpät pelasi aktiivista alivoimaa. Oona Havana riisti kiekon raumalais puolustukselta ja siirsi kiekon nättien harhautusten jälkeen jo toistamiseen Lukon maaliin. Kolmannen erän alussa Kärpät pääsi ylivoimalle. Aino Kaijankoski (1+1) purjehti koko kentän läpi ja viimeisteli tarkalla rannevedolla loppulukemiksi 0-5. Tänään Kärppien maalilla torjuneelle Johanna Oksmanille vaadittiin nollapeliin 24 torjuntaa.

Päästiin pelissä lähemmäksi omaa tasoa. Alun hankaluuksien jälkeen saatiin peli kasattua ja tehtiin paikoista maalit. Peli ratkesi siihen, että lukkolaisten virheet omissa alkoivat kostautumaan ja käytimme maalipaikat hyväksi.
Parannettavaa on, että oltaisiin alusta asti hereillä pelaamaan ja pelattaisiin ehjä 60 minuuttinen.

Summasi ottelun viimeisen maalin viimeistellyt Aino Kaijankoski ottelun jälkeen.

Seuraava ottelu

Kärpät kohtaa huomenna Jyväskylässä JYPin. Viimeviikkoinen ottelu Oulussa päättyi Kärppien voittoon 6-0. Ottelu alkaa klo 14.30 ja on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta.