10.10.2020

Tärkeät kolme pistettä

Kärpät kohtasi tänään Oulun Energia areenalla HPK:n Hämeenlinnasta. Kärpät tarvitsi kipeästi voittoa, koska alkukauden otteluista pisteitä oli koossa vasta 4 pistettä. Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja ottelupöytäkirjaan ei merkintöjä tullut lainkaan. Maalivahtien torjunnat erän jälkeen olivat Kärppien Johanna Oksman 5 torjuntaa ja HPK:n Salla Sivula 10 torjuntaan.

Kärppien Anna-Kaisa Antti-Roiko maalinteossa

Kuva: Anna-Kaisa Antti-Roikon maalin tekoyritys (Kuva:Sirpa Pöyhönen)

Kärpät pääsi maalien makuun toisen erän hyvän painostuksen jälkeen, kun Oona Havana siirsi Kärpät 1-0 johtoon Eveliina Huttulan ja Reetta Lindholmin (0+2) syötöistä, kun toinen erä oli vanhentunut neljä minuuttia. Erän lopussa Nelli Salomäki kasvatti Kärpät johtoon 2-0 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Sari Wäänäsen ja Reetta Lindholmin syötöistä. Erätauolle mentiin Kärppien johdossa 2-0.

Nelli Salomäki tekee maalin HPK:n verkkoon

Kuva: Nelli Salomäki kasvattaa Kärppien johdon 2-0 (Kuva:Sirpa Pöyhönen)

Kärpät pelasi hyvin kolmannen erän ja ajassa 47:17 joukkueen kapteeni Suvi Käyhkö siirsi hienon kiekon riiston päätteeksi Kärpät jo 3-0 johtoon. HPK ei lannistunut koitti vimmatusti kavennusta. Vierasjoukkueen ylivoimalla tuotti tulosta ja kavennusosuman 3-1 kärppämaaliin veti Heta Seikkula. HPK sai vielä muutaman maalipaikan erän loppuun, mutta ehjän 60 minuuttisen tänään pelannut kotijoukkue nappasi kolme tärkeää pistettä. Kärppien maalilla torjuneelle Johanna Oksmannille kertyi ottelussa 24 torjuntaa.

Kärppien naisten joukkue tuulettaa voittoa

Kuva: Kärppien joukkueen tuuletukset voittopelin jälkeen (Kuva:Sirpa Pöyhönen)

Seuraava ottelu

Kärppien ottelut jatkuu huomenna Oulun Energia areenalla klo 13.00. Kärpät saa vastaan TPS:n Turusta.