19.02.2023

Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Kärppien runkosarjasijoitus oli jo varmistunut, mutta kotijoukkue HPK:lla oli ottelussa panosta pudotuspelien kotiedun varmistamiseksi.

HPK sai otteluun salamalähdön. Jo 30 sekunnin jälkeen peli oli 1-0.

Toisessa erässä Tilli Keränen löi kiekon HPK:n maaliin ohi Noora Rädyn, mutta erotuomarin käsi oli pystyssä kärppäjäähyn merkiksi kiekonriistotilanteesta HPK:n maalin edessä. Emma Ekoluoma täydensi tasoituksen karkaamalla alivoimalla läpi ja tinttasi kiekon ohi Rädyn.

HPK painoi päälle ja sai 2-1 maalin siniviivavedolla maskin takaa.

Kolmannessa erässä Jasmin Hulanmäki sai kiekon lahjaksi hyökkäysalueen kulmasta HPK:n avaussyötön tullessa suoraan syliin. Kurvaus maalin eteen ja kiekko sisään, taululla 2-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin lukuisien ylivoimien sijaan tasaviisikoin HPK:n päästessä kolmella kahta vastaan hyökkäykseen. Siirto taakse vapaalle pelaajalle ja veto maaliin.

Numerot 3-2 jäivät lopputulokseksi HPK:n pelaillessa viimeiset minuutit pois.

Kärppien parhaana palkittiin Jasmine Ylitalo.

Kärppämaalilla Kati Asikainen torjui 17 kertaa ja HPK:n Noora Räty 23 kertaa.

Kärppien seuraava ottelu on heti sunnuntaina 20.2. klo 15:00 Turussa TPS:n vieraana.