10.05.2021

Viikonloppuna Raksilassa vietettiin onnistunutta Try Out -tapahtumaa

Joukkueemme Try Out -tapahtumaa vietettiin Raksilassa menneenä viikonloppuna 8.-9.5. Tapahtumaan osallistui joukkueemme kesäringin lisäksi pelaajia mm. RoKista, JYPistä, KalPasta ja HPK:sta. Pelaajia oli paikalla sopiva sekoitus eri seuroista.

Uuden päävalmentajamme Samuli Hassin mietteet tapahtumasta:

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi todella positiivinen fiilis. Pelaajat kertoivat, että viikonloppu oli todella mukava ja voimauttava. Pääsin itsekin tutustumaan huipputyyppeihin ja tulevaisuuden nimiin.

Viikonloppu koostui kahdesta lajitaidollisesta aamun jääharjoituksesta ja iltapäivästä osallistujista kootut joukkueet (Kärpät Valkoinen ja Kärpät Musta) pelasivat vastakkain. Jääharjoittelua tukien viikonloppu sisälsi myös oheisharjoittelua. Pelaajien palautteissa huokui positiivisuus:

Jääharjoitukset aamulla olivat kivat, kun lauantain ja sunnuntain harjoitteissa oli sopivia eroja ja niiden teemat rakentuivat oikeassa järjestyksessä“.

Onnistumisia useilla osa-alueilla

Tapahtumassa päästiin tavoitteeseen monilla eri asteikoilla. Koko viikonloppu toi onnistumisia ryhmäytymisen ja lämminhenkisen ilmapiirin luonnissa. Kaikilta ulkopuoleltakin tulleilta pelaajilta saimme tietää, kuinka helppoa oli tulla ryhmään mukaan, kehui Hassi tapahtuman onnistumista. Hassi korosti myös, kuinka tapahtuman sujuvuus meni nappiin, kun järjestelmälliset asiat ja vapaa-aika olivat sopivassa tasapainossa. Kiitosta saivat myös joukkueen toimihenkilöt, joiden apu ja panos oli erinomainen. Samaan aikaan joukkueen omat pelaajat eläytyivät tapahtumaan juuri sopivalla tavalla.

Valmennuksen näkemys tapahtumasta

Valmennus näki ryhmäytymisen olevan suuri osa sitä, että jännityksen helpotus ja eläytyminen saatiin vapaaksi heti ensimmäisestä oheisharjoituksesta lähtien. Meillä oli noin kaksi joukkueellista pelaajia mukana, joten tiesin yhtenäisen ilmapiirin ja hauskojen ryhmä- ja oheisharjoitteiden luovan kasvutarinaa kummallekin joukkueelle.
Vauhti ja nopeus jäällä oli kovalla tasolla. Myös aamujäällä käytyjen asioiden ja teemojen tuominen iltapäivän pelijäihin oli iso plussa, sillä pelijään taso koveni toiselle päivälle huomattavasti. Vaikka fyysinen väsy ja pitkä viikonloppu painoi jaloissa, pelilliset ratkaisut ja luovuus eri tilanteissa oli sunnuntaina suuressa kasvussa. Musta joukkue nappasi voiton lauantaina ja valkoinen joukkue sunnuntaina. Aika nappiin mentiin tasaisuudenkin parissa. Tapahtuma antoi valmentajille suuren avun ja avaavan kuvan siitä, millaisia pelaajia Kärppä-paidassa nähdään ensi kaudella. Tästä on hyvä jatkaa!
Katso Monica Sarkkinen Matan ja Veera Pitkäsen mietteet lauantaiaamulta: