17.01.2023

Pelit jatkuvat tänä viikonloppuna

Naisten Liigan joulutauko on vietetty, ja Kärppänaiset palaa tositoimiin tänä viikonloppuna kahden kotipelin merkeissä. Lauantain peli HIFK:ta vastaan pelataan poikkeuksellisesti Raahen jäähallissa kello 16 ja sunnuntaina kohdataan Kiekko-Espoo Oulun Energia Areenalla kello 13.

Kärppänaiset on tällä hetkellä sarjataulukossa tukevasti kahdeksannella sijalla. Takana playoff-paikkaa väijyvät Lukko ja RoKi ovat 12 ja 14 pisteen päässä Kärpistä. 

– Kristallinkirkas tavoite meillä on säilyttää kahdeksas sija ja lähteä pudotuspeleihin haastamaan kärkijoukkueita, kertoo vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari.

Nuoren ja kokemattoman joukkueen alkukausi on ollut haastava. – Joukkueeseen tuli kesällä paljon muutoksia. Meillä on ollut myös paljon loukkaantumisia, kertoo Lankosaari. 

– Olen kiitollinen siitä, että nuoret pelaajamme ovat olleen hyvin sitoutuneita ja kärsivällisiä, vaikka ovat joutuneet välillä kohtuuttomankin paineen alle. Kokeneen Sari Wäänäsen paluu auttoi nuorta joukkuettamme paljon. Henkistä kasvua on tapahtunut ja selkärankaa on saatu kasvatettua syksyn aikana. Kun alkukaudesta hävisimme tiukat pelit, ennen joulua pystyimme kääntämään niitä jo voitoiksi. Tästä parhaana osoituksena viimeisin pelimme TPS:ää vastaan, jolloin nousimme monta kertaa tappioasemasta voittoon.

Kuuden viikon sarjatauolla joukkue on viettänyt kaksi viikkoa joululomaa, jossa pelaajat harjoittelivat omatoimisesti, ja tammikuun alusta saakka joukkue on harjoitellut yhdessä. – Joukkueen terveystilanne on hyvä. Olemme pelanneet harjoituspelejä poikia vastaan. Olemme valmiita loppukauden taistoihin, tuumii Lankosaari.