05.12.2021

Kärpät voitti kaikki kohtaamiset runkosarjassa RoKia vastaan

Tänään vietettiin tyttö- ja naiskiekkopäivää Oulun Energia areenalla. Joukkueet luistelivat kaukaloon Kärppien tyttöjoukkueen, Kärpät Saijat, mailakujan läpi. Aloituskiekon pääsivät pudottamaan Tiina Keskitalo ja Anni Turunen. Ennen ottelua kukitettiin myös Kärppien joukkueen johtoryhmän jäsen Eero Sirviö. Suomen tasavallan presidentti myönsi Sirviölle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin pitkäaikaisesta työstä Valtion Rautateillä sekä ansiokkaasta työstä jääkiekko parissa.

Eeron kukistus

Eero Sirviö kukitettiin ennen ottelua Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin johdosta. Kuvat Sirpa Pöyhönen.

Avauskiekko

Avauskiekon pudottivat tänään Tiina ja Anni Kärppien Saijojen joukkueesta.

Ukkola, Havana ja Keränen ottelun tähtiä

Kärpät ja RoKi kohtasivat kolmannen kerran runkosarjassa. Kaikki aikaisemmat ottelut olivat menneet Kärppien nimiin ja niin kävi myös tänään. RoKi aloitti ottelun terävästi ja loi muutaman vaarallisen maalintekopaikan, mutta tänään Kärppien maalilla torjunut Kati Asikainen oli nainen paikallaan huipputorjunnoilla. Kärpät aloitti maalinteon erän lopussa, kun maalivireeseen päässyt puolustaja Ada Ukkola (1+2) heitti nätin rannevedon yläriman alle. Toisessa erässä Kärpät loi hyviä maalintekotilanteita ja joukkueen nuoret tähdet Oona Havana (2+1) ja Tilli Keränen (1+1) näyttivät taas osaamistaan. Havana siirsi ajassa 34:37 Kärpät 2-0 johtoon ohjaamalla Ukkolan vedon RoKin maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Keränen karkasi läpiajoon ja sijoitti kiekon varmasti rannevedolla maaliin.Kärpät tuulettaa

Kärpät tuulettaa ottelun avausosumaa.

Tilli Keränen tekee maaliin

Tilli Keränen viimeistelee Kärpät 3-0 johtoon läpiajon päätteeksi.

Kolmannessa erässä Kärpät pystyi pitämään oman pelin kasassa, vaikka RoKi pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Asikainen maalilla oli kylmän viileä ja Iida Lappalaisen veto viuhui ohi maalin. Ajassa 44:06 Havana iski ottelun loppulukemiksi 4-0. Erässä nähtiin vielä Kärppien rangaistuslaukaus, mutta tällä kertaa RoKin maalivahti Olivia Last hoiti Keräsen yrityksen. Asikainen venyi nollapeliin 18 torjunnan verran.

Oona Havana tekee maalin

Oona Havana viimeisteli ottelun loppulukemiksi 4-0.

Kärpät jatkaa ylemmässä jatkosarjassa

Viikonlopun voittojen myötä Kärpät varmisti paikan Naisten Liigan ylemmässä jatkosarjassa. Kärpät varmisti myös runkosarjan kolmannen sijan Kiekko-Espoon ja Helsingin IFK:n jälkeen. Kärpillä on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua. Ensi viikolla Kärpät matkustaa vielä Vaasan Sportin ja Kuortaneen vieraaksi. Ylempi jatkosarja alkaa tammikuussa 2022.

Katso päävalmentaja Samuli Hassin ja hyökkääjä Eveliina Huttulan haastattelu.