06.02.2021

Pisteet jäi Rovaniemelle – Joukkueet kohtaavat taas huomenna Oulussa

Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta puolin ja toisin, eikä kumpikaan joukkue onnistunut pelin rakentelussa. Kiekko poltteli molempien joukkueiden lavassa ja kuvaavaa onkin, että ensimmäinen katko tuli vasta vajaan seitsemän peliminuutin jälkeen. Kärppien peli oli huolimatonta ja Roki saikin muutamia paikoja luotua. Erän puolivälissä Sari Wäänänen hankki RoKille jäähyn. Kärpät sai hyvän pyörityksen, mutta tolppaa lähemmäs Kärpät ei päässyt. Erän loppua kohden ote siirtyi hienokseltaan Kärpille. Kärpät kolisutti Rokin maalin ylärimaakin ja kertaalleen Kärpät sai kiekon RoKin maalilla tänään torjuneen Janita Haapasaaren taakse, mutta maaliviivaa kiekko ei ylittänyt.

Toinen erä alkoi Kärppien kannalta heikosti. Erän alkuun omassa päässä pyörimisen jälkeen Reetta Lindholm otti jäähyn ja RoKi pääsi heti erän alkuun pyörittämään ylivoimaa ja muutamaa sekuntia ennen ylivoiman loppua RoKi pääsi iskemään neliön keskeltä avausmaalin. Kiekko vaihtoi suuntaa maalin edessä jättäen Oksmanin voimattomaksi. Roki oli erän edetessä vahvempi varsinkin tilannekovuudessa molempien maalien edustoilla estäen Kärppien vaaralliset paikat. Erän puolivälissä kotijoukkue pääsi toistamiseen ylivoimalle ja iski välittömästi maalin edustalta lukemiksi 2-0. Erän loppupuolella Kärpät pääsi yrittämään ylivoimalla. Kärpät liikutti kiekkoa, mutta vaarallisia tilanteita Haapasaaren maalille ei saatu luotua. Heti ylivoiman jälkeen Suvi Käyhkö pääsi yksin läpi, mutta Roki maali pysyi koskemattomana. Toisen erän viimeiselle minuutille Kärpät otti jäähyn kuudesta kenttäpelaajasta. Erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa 2-0.

Kolmannen erän ensi sekunneilla Kärpät otti kolmannen jäähyn huolimattoman mailan käytön takia ja RoKi pääsi pitkälle 5-3 ylivoimalle. Kärpät kuitenkin kesti tämän ja pääsi itse yrittämään kavennusta ylivoimalla viiden peliminuutin jälkeen. Ylivoima ei tälläkään kertaa tuottanut tulosta, ja näennäisestä ylivoiman jälkeisestä hallinnasta huolimatta, RoKi selvisi Kärppien yrityksestä helposti. Kärpät hyökkäsi ajoittain riskilläkin ja Roki pääsi kertaalleen jopa läpiajoon. Molemmat pääsivät kertaalleen ylivoimalle viimeisen kympin aikana ja Kärpät pääsi kaventamaan Ida Karjalaisen ohjatessa Aino Kaijankosken siniviivalaukauksen maaliin ajassa 56.20. Kärpät otti maalivahdin pois heti keskialoituksen jälkeen, mutta kiri tyrehtyi jälleen rangaistukseen RoKin pelaajan yrittäessä ehtiä irtokiekkoon keskialueella. Roki puolusti kurinalaisesti viimeiset minuutit ja otti tärkeät kolme pistettä.

Katso ottelun maalit

Seuraava ottelu

Joukkueet kohtaavat toisensa heti huomenna sunnuntaina 7.2. klo 16.45 Oulun Energia areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelu katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta ja selostajana kuullaan Bartavege.