19.02.2023

Runkosarjan viimeisestä ottelusta tappio

Kärppien viimeinen runkosarjaottelu pelattiin vieraskentällä. Molemmille joukkueille runkosarjasijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa kotijoukkue TPS vei 100-vuotisjuhlaottelussaan 260 katsojan edessä Gatorade Centerissä voiton maalein 5–1.

Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden ensimmäiset ylivoimatkin pelattiin tuloksettomina. Kärppien erän toinen jäähy kuitenkin kostautui, kun TPS iski ottelun avausmaalin ylivoimalla. Maalin teki Tereza Pistekova erän loppupuolella pelikellon näyttäessä aikaa 18.01.

Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle toisen erän kahdeksannella minuutilla. Pian tuloksettoman ylivoiman jälkeen TPS:llä oli kaksikin puolittaista läpiajoa, joista selvittiin hyvällä takakarvauksella ja taistelulla. Hetkeä myöhemmin ajassa 31.08 turkulaisten brittihyökkääjä Ellie Wallace kaivoi kiekon Kärppien puolustusalueen kulmauksessa, pujotteli pelaajaryppään läpi maalille ja veivasi kiekon vielä kärppävahti Kati Asikaisenkin ohi.

TPS otti jälleen jäähyn vain parikymmentä sekuntia 2–0-maalinsa jälkeen. Kärpät kavensi tilanteeksi 2–1 ajassa 32.12, kun Emma Ekoluoma suti ylivoimalla kiekon maaliin maalin edustalta. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Anna-Kaisa Antti-Roiko ja puolustaja Veera Pitkänen.

Kolmannessa erässä TPS tehtaili vielä kolme maalia. 3–1-maalin runnoi maalinedusruuhkasta Moona Keskisarja erän seitsemännellä minuutilla. Vajaa minuutti Kärppien ylivoiman päättymisen jälkeen erän puolivälissä kotijoukkue lisäsi johtoaan Ines Lukkarilan maalilla. Ottelun loppulukemat viimeisteli ajassa 52.17 viisi kautta kärppäpaidassakin pelannut Ella Välikangas Kärppien kiekonmenetyksestä omalla alueella.

Asikaiselle kertyi kärppämaalilla 36 torjuntaa, kun TPS-päädyssä Mila Houni torjui 29 kertaa. Kärppien parhaana pelaajana ottelussa palkittiin joukkueen runkosarjan paras pistenainen Oona Havana.

Kärppien seuraavat pelit

Kärpät sijoittuu runkosarjassa kahdeksanneksi ja lähtee pudotuspeleihin haastamaan runkosarjan voittaja HIFK:ta paras viidestä -menetelmällä pelattavaan puolivälieräsarjaan. Ensimmäiset pudotuspeliottelut pelataan jo ensi viikonloppuna. Tiedotamme otteluista heti otteluohjelman varmistuttua.