27.02.2022

Kärpät – Ilves 2–1

Kärpät jatkoi sunnuntaina Ilvestä vastaan samalla kokoonpanolla kuin lauantaina, maalille vaihtui Johanna Oksman.

Ilves aloitti ottelun terävästi ja sai heti ensiminuuteilla useita maalipaikkoja. Ilves-rynnistyksen katkaisi väärästä vaihdosta saatu jäähy neljän minuutin jälkeen. Alivoimallakin Ilves pääsi läpiajoon kärppäsiniviivalta, mutta Oksman torjui.

Oksman piteli läpi ottelun kärppäjoukkuetta pystyssä useilla tärkeillä torjunnoilla. Hitaalla jalalla liikkeellä ollut kotijoukkue ei välillä kyennyt kuin roiskimaan kiekkoa pois omalta alueelta.

Avauserän lopulla tuomittiin Ilves-alueen kulman väännöstä Kärpille kamppijäähy ja Ilvekselle sukeltamisesta. Erätauolle poistuttiin tilanteessa 0-0.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä mihin ensimmäisessä jäätiin, Ilves painosti ja Kärpät vikisi. Kärpät joutui ottamaan koukkausjäähyn oman maalin edestä. Ilves-mylly jauhoi, mutta Kärpät kesti alivoiman. Heti perään Ilvekselle vihellettiin kärppäalueen kulmasta jäähy sääntöjen vastaisesta taklauksesta. Ilveksen alivoima oli jälleen todella aggressiivista, kiekkoa karvattiin kärppämaalilta asti.

Toisen erän puolivälin lähestyessä Kärpät aikoi saada otetta pelistä. Painostus tuotti tulosta 30 minuutin täytyttyä, kun Jonna Yli-Mäenpää löi rebound-kiekon sisään pienestä kulmasta. Syöttöpisteet avausmaalista Ada Ukkolalle ja Kristiina Meriläiselle.

Maali sähköisti Kärppien peliä ja nyt oli Ilveksen vuoro roiskia pitkiä kiekkoja. Ilves kuitenkin ryhdistäytyi nopeasti ja Oksmanilla oli taas torjuntatöitä.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen ja sen jälkitilanteesta oivalliseen maalintekopaikkaan, mutta enempiä maaleja ei erässä nähty.

Kolmanteen erään Ilves tuli ärhäkkäästi, mutta Kärpät kesti vyörytyksen. Erän puolivälisssä Ilves sai palkinnon päästessään tuikkaamaan kiekon nuottaan lähietäisyydeltä pyörityksen päätteeksi. Peli oli tasan 1–1.

Kiekkosade kärppämaalilla jatkui. Kärpätkin lisäsi aktiivisuuttaan ja 56. minuutilla Ilves joutui tekemään sääntöjen vastaisen perstaklauksen läpiajon estämiseksi, Kärpät ylivoimalle. Ylivoima ehti vanheta vain 7 sekuntia, kun kuvio tuotti vetopaikan ja Suvi Käyhkö lämäsi kiekon reppuun Reetta Lindholmin ja Jonna Yli-Mäenpään esityöstä. Kärpät johtoon 2–1.

Heti perään Kärpille tuomittiin kamppijäähy. Oksman piti etukulmat kiinni ja koppasi laukaukset. Ilves otti aikalisän tuumiakseen juonia pelin tasoittamiseksi. Tuloksena oli kuitenkin lähinnä Ilveksen jäähy kahden viimeisen minuutin juuri alettua. Viimeisen minuutin tikittäessä Ilves otti maalivahdin pois eli pelasi viidellä viittä vastaan maali tyhjänä.

Kärpät käytti aikalisänsä 16 sekuntia ennen loppuvihellystä. Oman pään aloituksen jälkeen kiekko jäi Kärppien haltuun ja viimeiset sekunnit saatiin pelattua pois. Sarjapisteet Kärpille loppunumeroin 2–1.

Kärppämaalilla Oksmanille kertyi 41 torjuntaa, Ilveksen Salla Sivulalle 16.

Seuraavat ottelut

Kärpät matkustaa seuraavaksi K-Espoon ja HIFK:n vieraaksi ensi viikonloppuna. Seuraavat kotiottelut pelataan lauantaina 12.3. klo 13:30 TPS:aa vastaan ja sunnuntaina 13.3. klo 13 HIFK:ta vastaan Oulun Energia Areenalla.