07.11.2020

Kärpät taisteli hienon vierasvoiton Kuortaneella

Kärpät nappasi kauden ensimmäisen vierasvoiton Team Kuortaneesta 2-4. Kuortane sai muutaman maalipaikan 1.erässä, mutta kokonaisuudessa erä oli Kärppien hallintaa. Kotijoukkue meni johtoon seitsemännellä minuutilla onnekkaalla maalilla Kärppien sähläilyn jälkeen. Joukkue ei tästä lamaantunut vaan jatkoi aktiivista peliä. Kärppien hyvä liike toi Kuortaneelle pari peräkkäistä jäähyä, josta jälkimmäisen aikana Iina Tohila (1+1) toi Kärpät tasoihin 1-1 Nelli Salomäen (0+2) syötöstä. Kärppien hallinnasta kertoi 1.erän torjunnat: Kuortaneen Emilia Kyrkkö 17 ja Kärppien Johanna Oksman 5 torjuntaa.

Kärpät aloitti toisen erän terävästi. Jonna Yli-Mäenpää (1+1) punnersi maalille ja vei Kärpät johtoon 1-2. Toista erää leimasi epätasaisuus ja peli aaltoili päästä toiseen. Erän puolivälin jälkeen Kärpät lisäsi johtoa 1-3 Anna-Kaisa Antti-Roikon maalilla. Kuortane kuitenkin kavensi tilanteen 2-3 pari minuuttia kärppämaalin jälkeen.

Jonna Yli-Mäenpää Oulun Kärpät Naiset

Jonna Yli-Mäenpää iski tänään tehot 1+1 Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmannen erän Kuortane pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta Kärppien viime aikojen hyvä alivoimapeli sai jatkoa ja Kärpät hoiti hienosti kaksi alivoimaan. Kuortane sai hiukan otetta pelistä ylivoimien jälkeen, mutta Suvi Käyhkön yksilösuoritus vei Kärpät kahden maaliin johtoon 2-4 erän puolivälin jälkeen. Kärpät sai maalista lisää virtaa ja pystyi luomaan pari hyvää paikkaa. Ottelun lopussa Oksman otti pari tärkeää torjuntaa ja Kärpät nappasi kolme tärkeää pistettä.

Joukkueen valmentaja Janne Salmela oli tyytyväinen joukkueen esitykseen: “Hyvä fiilis on nyt ensimmäisen vieraspeli voiton jälkeen. Pystyttiin pelaamaan ehjä 60 minuuttia. Työmoraali oli koko joukkueella korkealla tänään“.

Seuraava ottelu

Kärppien pelit jatkuvat heti huomenna, kun Kärpät matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 13.15 ja on katsottavissa suorana Ruutu-palvelusta.