05.02.2023

Toinen peräkkäinen voitto Rovaniemen Kiekosta

Kärppien ja Rovaniemen Kiekon viikonlopun toinen kohtaaminen pelattiin vuorostaan Rovaniemellä. Edellispäivän kolmen pisteen kotivoiton jatkoksi Kärpät nappasi tänään jatkoaikavoiton vieraskentältä maalein 3–2.

Ottelun sankariksi nousi jatkoajalla Emma Ekoluoma, joka pääsi ujuttamaan kiekon harhautuksen jälkeen RoKi-vahti Janika Järvikarin selän taakse pelikellon pysähtyessä aikaan 61.18. Voittomaalin syötti Jasmine Ylitalo.

Kärpät sai otteluun hyvän alun, kun Tilli Keränen vei joukkueensa johtoon ylivoimalla jo reilun minuutin kohdalla. Maalin syöttäjinä olivat Sari Wäänänen ja Aino Kaijankoski.

2–0-johtomaali syntyi ensimmäisen erän puolivälissä. Kaijankoski syötti Oona Havanan läpiajoon, ja Havanan kikkavarastosta löytyi harhautus, jolla ohitettiin Järvikari. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Kaijankosken pakkipari Alisa Kylmäaho.

Toista erää oli pelattu vasta 31 sekuntia, kun Anna Kalová toi rovaniemeläiset maalin päähän ylivoimalla. Myös Kärpät sai useammankin mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta tällä kertaa tuloksetta.

Kolmatta erää pelailtiin tasaisesti erän loppupuolelle saakka. Kotijoukkue otti maalivahdin pois, kun erää oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia. RoKi tarvitsi tasoituksen tekoon kuudella viittä kenttäpelaajaa vastaan vain 11 sekuntia. Maalin teki Emma Lappalainen ajassa 58.26.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Havana. Kauden seitsemännen pelinsä pelannut kärppävahti Iina Oilinki torjui ottelussa 24 kertaa ja kollega Järvikari 26 kertaa.

Kärppien seuraavat pelit

Ensi viikolla Naisten Liigassa on maajoukkuetauko. Kärppien viimeiset runkosarjan ottelut pelataan vieraskaukaloissa. Lauantaina 18.2. kello 16 kohdataan HPK Hämeenlinnassa. Sunnuntaiksi 19.2. matkataan Turkuun, jossa ottelu TPS:ää vastaan alkaa kello 15.

Playoff-otteluita Kärpät pelaa tänäkin vuonna. Ensimmäisen kotiottelun päivämääräksi on jo varmistunut sunnuntai 26.2.