21.11.2021

Kärpät jäi pisteittä etälän reissulla

Kärpät matkusti maajoukkuetauon jälkeen etelään Naisten Liigan kärkijoukkueiden Kiekko-Espoon ja Helsingin IFK:n vieraaksi. Lauantaina Kärpät taisteli hienosti liigaa johtavaa Kiekko-Espoota vastaan, mutta kotijoukkue oli vahvempi lukemin 5-2. Kärppien maalit viimeisteli Oona Havana. Kärppien maalilla torjuneelle Kati Asiakaiselle kertyi ottelussa 67 torjuntaa.

Sunnuntaina vastus ei helpottunut lainkaan, kun Naisten Liigassa toisena majaileva Helsingin IFK oli vastassa. Kotijoukkue oli viiden minuutin pelin jälkeen 2-0 johdossa, mutta Kärppien tyttöjen maajoukkueen kärkipelaajista koostuva ketju Tilli KeränenOona HavanaAnna-Kaisa Antti-Roiko kavensi lukemat 2-1 Havanan maalilla. Ottelun puolessa välissä Kärpät tasoitti 2-2 ja asialla taas sama ketju. Maalintekijänä Keränen. Toisen erän lopussa Helsingin IFK karkasi 4-2 johtoon. Kärpät yritti vielä vimmatusti kavennusta kolmannessa erässä, mutta kotijoukkue viimeisteli loppulukemiksi 5-2 tyhjään maaliin. Kärppien maalilla sunnuntaina torjuneelle Johanna Oksmanille kertyi ottelussa 31 torjuntaa.

Oona Havana Oulun Kärpät Naiset 2020-2021

Oona Havana viimeisteli viikonloppuna kolme Kärppien neljästä maalista. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Päävalmentaja Samuli Hassin mietteet viikonlopusta ja tulevasta

Tänä viikonloppuna tavoite oli haastaa Liigan kärkijoukkueet parhaimpamme mukaan, sekä lisätä maalintekotehokkuutta. Tässä onnistuttiin, sillä taisteltiin voitosta ihan tasatilanteessa tai 1-2 maalin takaa-ajossa kummatkin pelit, sekä teimme kaksi maalia per peli. Lisäonnea mukana olisimme saaneet jopa muutaman lisää. Maalivahdit ovat meillä Liigan parhaimmistoa ja antoivat meille mahdollisuuden voittaa kummassakin pelissä, joten heille annan puhtaat paperit. Keränen-Havana-Antti-Roiko -ketjun toiminta toi myös ison lisän meidän peliin kahteen suuntaan.

Naisten Liigan kärkijoukkueet K-Espoo ja HIFK ovat armottomia maalintekotilanteet saadessaan, joten puolustuspeliin tarvitaan lisää tarkkuutta ja ajoittaiset huolimattomuudet maksoivat pari maalia per peli. Se vaatii paljon pelaajalta, että pystyy puolustamaan ja kamppailemaan tämän tasoisia vastustajia vastaan monipuolisesti koko pelin. Tietysti pitää vielä parantaa meidän kiekollisena pelaamista. Ratkaisuihin voidaan lisätä vielä luovuutta, syöttöleveyttä ja röyhkeyttä.

Alkavalla viikolla pyritään hieman keventää kuormaa jäältä ja täten luoda edellytykset hyvään ja työrikkaampaan peliin Kuortanetta vastaan ensi sunnuntaina. Harjoituksissa jatkamme vielä kiekollisen pelimme työstämistä.

Seuraava ottelu

Kärpät saa vieraita Kuortaneelta sunnuntaina 28.11., kun Oulun Energia areenalle saapuu tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana toimivan Mira Kuisman luotsaama joukkue Team Kuortane. Ottelu alkaa klo 12.00.