22.11.2020

Selkeä voitto Lukosta Eurajoella

Kärpät lähti erittäin keskittyneesti ja hyvällä fiiliksellä sunnuntain otteluun Rauman Lukkoa vastaan, vaikka eilinen tappio TPS vastaan oli erittäin harmittava. Kärpät aloitti maalinteon heti erän kolmannella minuutilla, kun Laura Männikkö iski uran ensimmäisen Naisten liigamaalin. Alle minuutti myöhemmin Kärpät meni johtoon jo 0-2 Ida Karjalaisen (1+2) maalilla. Karjalaisen johtama kenttä vastasi myös Kärppien kolmannesta maalista, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+3) iski 0-3 johtomaalin. Erän lopussa Tilli Keränen (2+2) lisäsi ylivoimalla jo vierasjohdon 0-4.

Anna-Kaisa Antti-Roiko tuulettaa maalia

Anna-Kaisa Antti-Roiko oli tänään liekeissä tehoilla 1+3=4. Kuva Sirpa Pöyhönen

Toisessa erässä Kärppien peli ailahteli ja Lukko pääsi mukaan otteluun. Kärpät kasvatti johdon 0-5 Oona Havanan maalilla, mutta hetkeä myöhemmin raumalaisten ainokainen 1-5 syntyi Kärppien oman alueen sähläilyn seurauksena. Erän lopussa nähtiin myös Lukon rangaistuslaukaus, mutta tänään Kärppien maalia vartioinut Kati Asikainen pysäytti helposti Maija Kosken yrityksen.

Kolmanteen erään Kärpät ryhdistäytyi ja joukkue loi tasaisesti maalipaikkoja. Sari Wäänänen kasvatti ylivoimalla johdon 1-6. Seuraavista kahdesta maalista vastasi Eveliina Huttula (2+0) ja Keränen viimeisteli loppulukemat 1-9. Asikaiselle kertyi ottelussa 20 torjuntaa.

Päävalmentaja Janne Salmelan ajatukset viikonlopusta olivat kaksi jakoiset:

Lauantain ottelussa ensimmäinen ja toinen erä oli täysin meidän hallinnassa, mutta maaliteko ontui. Suunnitelma oli pitää TPS:n ykköskenttä pois pelistä, mutta siinä epännistuttiin. Tänään oltiin joukkueena alusta asti valmiina ja hallittiin ensimmäistä sekä kolmatta erää. Päästettiin Lukko mukaan toisessa erässä, mutta joukkueena hoidettiin homma kotiin. Asikainen otti tänään tärkeitä torjuntoja ottelun tärkeillä hetkillä.

Seuraavat ottelut

Kärpillä on jäljellä Naisten Liigan alkusarjaa vielä kolme ottelua. Lauantaina 28.11. klo 13.00 Kärpät matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelu katsottavissa suorana Ruutu-pavelusta. Sunnuntaina 29.11. klo 14.00 Kärpät pelaa kotiottelun Helsingin IFK vastaan Raahen jäähallissa. Raahessa pelattava otteluun kausikortit ovat normaalisti voimassa ja ottelu näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta.