24.01.2021

Kuuden pisteen viikonloppu – Voitot Lukosta ja JYPistä

Kärpät haki eilen puhtaan voiton Raumalta Lukosta lukemin 0-5 ja tänään voittoputki sai jatkoa Jyväskylässä. Ensimmäisessä erässä Kärpät meni johtoon ylivoimalla ottelun neljännellä minuutilla, kun Tilli Keränen (1+1) iski kiekon JYPin maaliin. Muutama minuutti tästä JYP tuli tasoihin 1-1, mutta erän lopussa Kärpät otti kuskin paikan ja laitoi erätauko lukemiksi 1-3 Kiia Nousiaisen ja Anna-Kaisa Antti-Roikon maaleilla.

Toisen erän alku oli tasaista vääntöä. JYP kavensi ottelun 2-3 kaukolaukauksella, mikä hiukan yllätti tänään Kärppien maalia vartioinutta Kati Asikaista. Erän puolivälissä Kärpät kuitenkin kasvatti johtoa. Oona Havana (2+0) siirsi Kärpät johtoon 2-4 suoran hyökkäyksen jälkeen reboundista ja hienon kuvion päätteeksi Kärppien tehoketju Nousiainen-Karjalainen-Antti-Roiko lisäsi kärppäjohdon jo 2-5.

Kärppien tehoketju taas pahanteossa

Kiia Nousiainen palasi Kärppien kokoonpanoon viime viikolla pitkän poissaolon jälkeen. Reeneissä peli on luistanut ketjukavereiden Ida Karjalaisen ja Anna-Kaisa Antti-Roikon kanssa. Mikä mahtavaa, samat kuviot ja yhteen pelaaminen on onnistunut myös kolmessa edellisessä ottelussa. Tänään Nousiainen iski hattutempun viimeistellen ottelun loppulukemiksi 2-7. Antti-Roiko nappasi tehot 1+2 ja Karjalainen 0+2. Nousiaisen paluu pelihommiin oli Kärpille suuri apu hyökkäykseen. Pelatussa kuudessa ottelussa Nousiainen on kerännyt tehot 5+1=6. Nousiaisen mietteitä ottelun jälkeen:

On ollu tosi kiva päästä taas pelaan ja vähän semmosta extrabuustia sekä intoa on saanut, kun oli nii kauan pois. Tänään oli ihan hyvä peli, mutta vähän voisi vielä parantaa puolustusalueen peliä. Joukkue teki hyvin maaleja tänään paikoista.

Kärppien Kiia Nousiainen tekee maalin JYPin verkkoon

Kiia Nousiainen on tehnyt vahvan paluun pitkän poissaolon jälkeen Kuvat: Sirpa Pöyhönen

Seuraava ottelu

Kärpät kohta ensi viikonloppuna Oulun Energia areenalla Rauman Lukon. Ottelu alkaa klo 12.00 ja on katsottavissa Ruutu+ palvelusta. Ottelu pelataan ilman yleisöä.