29.01.2023

Yksi piste kotiintuomisiksi Tampereelta

Vieraspeliviikonlopun toinen ottelu pelattiin Tampereella Ilveksen vieraana. Kärpät sai ottelusta palkinnokseen yhden pisteen, mutta voittokaan ei kovin kaukana ollut.

Jatkoajalle venyneen ottelun voittomaalin teki Elli Suoranta pelikellon näyttäessä aikaa 64.37. Laukaus oli Ilveksen ainoa jatkoajalla, kun taas Kärpät laukoi neljä kertaa pelaten jatkoajan alun ylivoimallakin.

Kotijoukkue aloitti pelin hyvin, mutta ensimmäisen maalin teki Kärpät, kun peliä oli pelattu 7.16. Oona Havana nosti kiekon vahvalla luistelulla hyökkäysalueelle. Puolustaja Alisa Kylmäaho syötti viivassa poikittain pakkiparilleen Aino Kaijankoskelle ja kapteenin viivalaukaus upposi Neea Pohjamon vartioimaan Ilves-maaliin.

Suoranta toi Ilveksen tasoihin ylivoimamaalillaan hetkeä ennen erän puoliväliä. Kärpät paransi peliään erän edetessä ja hallitsikin erän jälkimmäistä puolikasta. Johtomaali syntyi ajassa 14.23. Emma Ekoluoma riisti kiekon puolustusalueella ja karkasi Emmi Puusaaren kanssa kahdella yhtä vastaan -ylivoimahyökkäykseen. Pääosin Kärppien akatemiajoukkueessa tällä kaudella pelannut Puusaari pääsi namuttelemaan ensimmäisen liigamaalinsa Ekoluoman loistavasta poikittaissyötöstä.

– Emma hyvin odotti, että pakki tulee lähemmäksi häntä ja syötti sitten mulle vapaaseen paikkaan. Nopeesti yritin vain saada vedon aikaiseksi, kertoi Puusaari. Liigassa peli on ollut Puusaaren mukaan fyysisempää ja peli nopeampaa kuin Mestiksessä, ja lisäksi liigapelaajissa on paljon hyviä yksilöitä.

Toisessa erässä tasoitusmaalia vimmalla hakenut Ilves pommitti kärppävahti Kati Asikaista kohti 19 laukausta. Maalin kotijoukkue teki kuitenkin vasta erän viimeisellä minuutilla päästessään ylivoimalle. Helen Puputti pääsi lyömään kiekon lähes tyhjään maaliin Asikaisen torjuttua aiemmat Ilves-yritykset toiselta maalin kulmalta.

Tasaisempi kolmas erä tuotti molemmille joukkueille maalin. Kärpillä oli ensin ylivoimalla monta hyvää maalintekotilannetta. Ylivoiman päätyttyäkin saatiin Ilves-maalille kova härdelli, joka tuotti lopulta Suorannalle rangaistuksen kiekon sulkemisesta käteen. Rangaistuslaukauksen suorittanut Tilli Keränen veivasi hyvin Pohjamon poikittaisliikkeeseen, mutta maalivahti torjui vedon pienestä kulmasta.

Kärppien hyvä ote kuitenkin jatkui ja kiekko pyöri pitkään hyökkäyspäädyssä. Ilveksen purkukiekon nappasi Ekoluoma, joka kaarsi laidasta keskelle ja ampui 2–3-johtomaalin yläkulmaan. 

Kotijoukkue otti maalin jälkeen ajassa 54.41 aikalisän ja onnistuikin tasoitusmaalin teossa. Kärppien merkkausvirheestä johtuen Kiia Narinen pääsi nousemaan vapaasti maalille ja nostamaan kiekon ohi Asikaisen, kun erää oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. 

Kärppien loistava hyökkäys erän viimeisillä sekunneilla tuotti vielä Ilvekselle jäähyn, kun Suoranta joutui kampittamaan Anna-Kaisa Antti-Roikon maalin edessä. Näin Kärpät pääsi pelaamaan jatkoaikaa neljällä kolmea vastaan.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Keränen ja Ilvekseltä voittomaalin tehnyt Suoranta. Maalivahtien torjunnat olivat ottelun loppulukemien tavoin melko tasaiset, kun Asikainen koppasi 33 kiekkoa ja Pohjamo ehti kiekon tielle 25 kertaa.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari oli tyytyväinen viikonlopun neljään pisteeseen. – Tänään tappio oli toki meille kirvelevä. Meillä oli paikkoja ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla sekä ylivoimalla jatkoajalla. Ylivoimaamme ei oikein vain saatu tänään käyntiin. Vastustaja taas oli ylivoimalla todella tehokas. Isossa kuvassa täytyy kuitenkin olla peliimme tyytyväinen, tuumi Lankosaari.

Kärppien seuraavat pelit

Ensi viikonloppuna Kärpät pelaa tuplapelit sarjataulukossa viimeisenä majailevaa Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Lauantaina 4.2. kello 17 pelataan kotona Oulun Energia Areenalla ja sunnuntaina Rovaniemellä kello 16. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!