28.11.2020

Hyvästä pelistä huolimatta pisteet jäi Kuopioon

Kärpät kohtasi tänään KalPan vieraskaukalossa. Joukkueen kohtasivat kauden avausottelussa, jonka KalPa vei nimiinsä Raksilassa lukemin 2-4. Niiralassa nähtiin tänään vauhdikasta ja hyvää liigakiekkoa. Kärpät pääsi ahdistamaan KalPan puolustusta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Ensimmäisessä erässä ainut tilastomerkintä oli Kärppien jäähy, jonka joukkue hoiti hyvin. Toisen erän puolivälissä Kärpät meni johtoon, kun Tilli Keränen pisti reboundista sisään Suvi Käyhkön laukauksen. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue KalPa tuli tasoihin 1-1 ja näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Tilli Keränen tuulettaa maalia

Tilli Keränen tuulettaa 0-1 osumaa Suvi Käyhkön kanssa Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmannen erän alkuun KalPa meni johtoon 2-1, mutta sisukas kärppälauma tuli erän puolivälissä tasoihin Oona Havanan hienolla yläkulmavedolla. Valitettavasti bensa ei tänään riittänyt ihan loppuun saakka. Muutama minuutti Kärppien tasoitusmaalista Johanna Juutilainen purjehti koko kentän läpi ja iski KalPalle 3-2 johdon. Kärpät onnistui puolustamaan hyvin KalPan maalintekoyritykset ja viimeisenä lukkona Kärppien maalia tänään vartioinut Kati Asikainen pelasi loistavan ottelun 43 torjunnalla. Tämä ei kuitenkaan tänään riittänyt ja loppulukemat jäi KalPalle 3-2.

Kärppien maalivahti Kati Asikainen

Kärppien maalivahti Kati Asikainen pelasi tänään hienosti. Torjuntoja kertyi 15+12+16=43. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela summasi pelin ottelun jälkeen:

Kolmannessa erässä hieman bensa loppui ja virheiden määrä kasvoi. Kokonaisuutena vahva esitys meiltä vaikka hävittiinkin. Asikainen huippu maalilla.

Seuraavat ottelu

Kärpät kohtaa huomenna sunnuntaina 29.11. Raahen Jäähallissa klo 14.00 Helsingin IFK:n. Lue ottelusta lisää “Raahen jäähallissa nähdään liigakiekkoa”

Huomisen ottelun jälkeen Kärpillä on enää yksi ottelu runkosarjaa jäljellä. Kärpät kohtaa la 5.12. klo 12.00 Oulun Energia areenalla Vaasan Sportin.